Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Остават броени дни до откриването на първия Фестивал на виното в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:29 / 14.07.2014Коментари ()1229
Жителите на южния черноморски град и неговите гости ще бъдат приятно изненадани от възможността да дегустират най-новото от продукцията на водещи български производители и вносители на вино от 31 юли до 3 август в Морско казино - Бургас, зала "Георги Баев".

Винарски изби като "Едоардо Миролио", "Изба Карабунар", "Мараш", "Братанови", "Стримон" - Левуново, "Мидалидаре Естейт", "Винпром Пещера", "Съединение", "Тера Тангра", "Дивес Естейт", "Даробас", "Вила Юстина", "Винекс Славянци", "Черноморско злато", "Марян", "Винзавод" АД - Асеновград и други ще пълнят чашите и душите на гостите на Фестивала и ще демонстрират изключителните качества на вината родно производство.

"Нашите вина са на високо ниво. Избите произвеждат по-малки количества, но със специфични качества, характерни за отделните региони", категоричен е Радослав Радев, председател на НЛВК.

Ценители на хубавите вина ще могат да се убедят в безспорните качества на различните марки и видове вина на всекидневните дегустации на Фестивала, включително и да опитата наградени продукти от международни конкурси за вина и спиртни напитки. Винарските изби ще представят и актуалните и все по-търсени в последните години биовина представени от "Жизайн" ЕООД.

Българските винопроизводители ще премерят сили и с вносни аржентински, австралийски и чилийски вина представени от "Перно Рикар България" и "Профтрейд ".

Своите оценки за качествата на различните видове и марки вина ще дават посетителите на "сляпата дегустация" в рамките на конкурса "Продукт на потребителя" - част от програмата на Фестивала.

Майсторски клас "Местни сортове вина, представени на Винобалканика 2014" ще проведе инж. Станимир Стоянов, председател на Съюза на енолозите в България

За първи път и специално за Фестивала на виното - Бургас 2014 шеф Петър Йоргов ще презентира за гостите на събитието готвене с Big Green Egg и месните продуктите на "Ви Винеда". Big Green Egg e универсално барбекю за открито готвене с много повече възможности, отколкото всички други конвенционални готварски печки за приготвяне на всички видове блюда - от мезета до предястия и десерти.

Работното време на Фестивала на виното - Бургас 2014 ще бъде от 15 до 23 часа.

Фестивалът се провежда под егидата на Община Бургас.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Ostavat-broeni-dni-do-otkrivaneto-na-purviya-Festival-na-vinoto-v-Burgas-503897
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.