Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Преподавателка уволнена заради подкрепа на окупацията
Автор: Екип Burgas24.bg 10:49 / 10.03.2014Коментари ()2492
© btv
Милена Маринчева доскоро бе преподавател в Софийския университет - уволнена е, по думите й, заради участие в протестите срещу властта и подкрепа на студентската окупация в Ректората.

През април Маринчева е била назначена по заместване в отдел "Международни дейности и протокол". През юни започва участие в масовите антиправителствени демонстрации.

"Излизах по площада, след 17.30 часа, след работно време. Почти всеки ден участвах с много приятели, дори с хора от университета. В началото нямаше реакция от университета, аз даже се радвах, че имам възможност да участвам в протестите без това да е проблем за работата ми. За съжаление, с всеки изминал ден, особено в края на август, нещата станаха много тежки за мен. Тогава изтичаше изпитателният ми срок и изведнъж започнах да ставам "неграмотна", "неспособна" да върша работата си", обяснява Маринчева.

Това продължило до първата студентска окупация в сградата на СУ. 

"Тогава аз направих една инициатива - първо да носим храна и вода за децата вътре, и второ - протестът отвън по някакъв начин да ги подкрепи. Направих едно събитие на следващия ден на окупацията - в подкрепа на българските студенти. Доста хора дойдоха, включително и преподаватели", допълва уволнената служителка на Алма Матер.

Позицията на СУ - Маринчева била освободена по законовия ред. В отговора на университета се цитира се правилника на учебното заведение, според който в сградата са забранени политически дейности.

"Не съм правила агитация на територията на СУ", отговаря от своя страна бившата преподавателка. Формалната причина за уволнението й била "завръщане на титуляра" на работното място. Оказва се обаче, че и титулярът е бил отстранен от длъжност.

Източник: btv




Още по темата: общо новини по темата: 351
28.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
06.06.2014 »
28.05.2014 »
27.05.2014 »
предишна страница [ 1/59 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Prepodavatelka-uvolnena-zaradi-podkrepa-na-okupaciyata-482900
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.