Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
55 круизни кораба са преминали през пристанищата в Бургас и Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 16:55 / 19.12.2013Коментари ()1324
©
55 круизни кораба и 26 969 пасажера са преминали през пристанищата в Несебър и Бургас. Това каза Стойчо Димов, ръководител отдел "Маркетинг" към пристанище-Бургас по време на представянето на финансово-икономически резултати и бъдещото развитие на пристанището.

За следващата година имаме резервации за 59 пасажера за пристанище Бургас и Несебър, като 54 от тях ще бъдат за Несебър и 5 за Бургас. Круизният лайнер "Селебрити Конселейшън", който два пъти пристигна в Бургас, се очаква да акостира за трети път следващата година през септември и октомври.

"Имаме интерес от голяма круизна компания за 2015 година. Пристанище-Бургас ще се превърне в отправна дестинации за дадена круизна линия. Това означава, че пасажерите ще приключват тук круиза си и от тук ще започне новия круиз. Това означава, че ще има двойно повече пътникопоток. В момента пристанището работи по изпълняване на инженеринг, проектиране и строителство на площадкова ВиК инсталация от 1 до 4 корабно място във връзка с новата Морска гара. През следващата година започва изграждането на новата трафик кула - сграда за брегови център за управление и информационно обслужване на корабоплаването в Бургас. Възложител е Пристанищна инфраструктура. Пристанището ще работи по проектирането на нови яхтостоянки и изготвяне на техническа спецификация. Тя ще бъде изградена на нулево корабно място с дълбочина до 7 метра и поставяне на нови елементи за плавателни съдове", каза още Димов.

Нико Еланджиев, директор "Експлоатация" каза ,че портът ще продължи работата с традиционните товари на терминал "Изток 1". "Имаме внос и износ на зърнени храни, както и на цветни и черни метали. Имаме и внос и износ на торове. Металният скрап е основно износ за Турция. Ще работим и за изграждането на второ корабно място за извънгабаритни товари. Идеята е да привлечем нови клиенти. Водим непрекъснато разговори с контрагенти, вносители и износители", каза Еланджиев.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/55-kruizni-koraba-sa-preminali-prez-pristanishtata-v-Burgas-i-Nesebur-470151
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.