Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бързият влак София-Бургас вече спира на гара Твърдица
Автор: Екип Burgas24.bg 11:18 / 17.12.2013Коментари ()1162
©
Бързият влак "София-Бургас" вече спира на гара Твърдица. Бързият влак, или както е известен сред местните хора "Чайка експрес", пристига в Твърдица в 20.14 ч. Години наред местната общественост изразяваше многократно желанието си "Чайката" да спира в Твърдица, както е било преди, защото влакът е изключително удобен, както за младите хора, ученици и студенти, така и за по-възрастните, които общуват със съседните общини.

Едва в началото на тази година, след сериозен демографски, икономически и социален анализ, се постигна решение бързият влак "София-Бургас" и бързият влак "Бургас-София" да спират на гара Твърдица. Билетът до Бургас струва 12.10 лв. Бързият влак "Бургас-София" спира на гара Твърдица в 7.28 ч. Билетът до София струва 15.80 лв.

Новото разписание на влака е изключително важна придобивка, както за жителите на община Твърдица, така и за съседните общини като Елена, Гурково, Николаево и някои села от новозагорска община. По изчисления на общинското ръководство от новото разписание ще могат да се възползват около 40 000 души. В зимните месеци, при усложнена обстановка, железопътният транспорт е единственият удобен и безопасен начин за предвижване към селищата от планинския и предпланински район в община Твърдица и съседните общини, коментира кметът Атанас Атанасов.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Burziyat-vlak-Sofiya-Burgas-veche-spira-na-gara-Tvurdica-469688
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.