Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Недялко Йорданов подарява на родния Бургас музикално-поетична изповед
Автор: Екип Burgas24.bg 16:49 / 10.12.2013Коментари ()774
©
"Сцената е моят дом" признава Недялко Йорданов чрез най-новия си спектакъл, който ще бъде представен в родния му Бургас.

Музикално-поетичната изповед на обичания от всички поет и драматург е подготвена специално за 50-годишната му творческа дейност в театъра. Тридесет от най-продуктивните си години Недялко Йорданов е отдал на бургаския театър. Дълго ще се говори за своеобразната революция, която неговите пиеси правят в българския театър. Още се помнят емблематичните "Ние не вярваме в щъркели", "Любов необяснима", "Мата Хари", "Една за всички, всички за една"... Не слизат от сцената и пиесите за деца "Страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки" , "Приключения опасни със герои сладкогласни", "И в дъжд и вятър пак на театър"...

Паралелно с работата по поредната книга, Недялко Йорданов подготвя и автобиографичен филм, в който връзката му с театъра заема ключово място.

Ретроспекцията на театралните му години ще можем да проследим в залата на бургаската опера на 14 декември, петък, от 19 часа.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nedyalko-Iordanov-podaryava-na-rodniya-Burgas-muzikalno-poetichna-izpoved-468556
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.