Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Синоптиците прогнозират повече дъжд по Южното Черноморие
Автор: Екип Burgas24.bg 09:52 / 02.12.2013Коментари ()736
© Impact Press Group
Времето днес ще е облачно и влажно. Ще има превалявания от дъжд, по-съществени и на повече места - в Южна, съвсем слаби и само в отделни райони - в Северна България. Ще духа слаб в Дунавската равнина до умерен западен вятър, който привечер ще се ориентира от север-североизток и в източните райони ще се усили. 

С него ще нахлува студен въздух и за кратко привечер в Лудогорието дъждът ще премине в сняг, но бързо ще спре. От север облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Максимални температури - между 3° и 8°, в крайните югозападните райони до 10°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. 

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Преди обяд ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който привечер ще се ориентира от север и ще се усили. Максималните температури ще са до 5°-7°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще вали дъжд, над 1800 метра - сняг. Към края на деня валежите ще спрат и облачността от север ще започне да се разкъсва. Преди обяд вятърът ще е до умерен от югозапад, а след обяд ще се ориентира от север и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°, но по-късно през деня, със северния вятър, ще застудява. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. Ще се повишава, по-съществено привечер.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Sinopticite-prognozirat-poveche-duzhd-po-Yuzhnoto-Chernomorie-467045
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.