Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Окончателно: Бургаската мадам се размина само с домашен арест
Автор: Екип Burgas24.bg 17:26 / 28.11.2013Коментари ()996
© Burgas24.bg
Окръжен съд - Бургас замени наложената на Станка Бодурова мярка за неотклонение задържане под стража с домашен арест. Тя е обвиняема по досъдебно производство за това, че през 2013 г. е набирала 6 лица от женски пол с цел да бъдат използвани за развратни действия, чрез принуда или като ги е въвеждала в заблуждение. Деянието е извършено при условията на продължавано престъпление. 

На 22.11.2013 г. Районен съд - Бургас, й е наложил мярка за неотклонение задържане под стража, която тя и адвокатът й обжалваха пред въззивната съдебна инстанция с молба за изменение в по-лека.

Представителят на Окръжна прокуратура - Бургас пледира, определението на Районния съд за налагане на най-тежката мярка за неотклонение да бъде потвърдено. Според прокурора събраните в досъдебното производство материали обосновават предположението, че тя е извършила престъплението, за което е привлечена да отговаря. 

Държавният обвинител намира, че при по-лека мярка за неотклонение, съществува опасност, тя да се укрие с цел да осуети наказателното преследване срещу нея или да извърши друго деяние. Реален бил и рискът, да въздейства на пострадалите. Прокурорът обърна внимание, че евентуално ще бъдат повдигнати нови обвинения, за деяния извършени по отношение на други лица и предстоят разпити на нови жертви.

Защитникът на Бодурова представи пред съда доказателства за тежко заболяване на дъщеря й и посочи, че е необходимо обвиняемата да се грижи и да осъществява контрол върху нея. Адвокатът смята, че не се установява реална опасност тя да се укрие или ще стори друго деяние, ако й бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. Защитникът твърди, че задържането под стража се явява твърде тежка мярка за неотклонение. В последната си дума обвиняемата помоли съда за снизхождение.

Окръжен съд - Бургас, като взе предвид повдигнатото срещу Бодурова обвинение, събраните по делото доказателства и изразените от страните становища, прие, че фактическите изводи на Районния съд по делото са обосновани. Въззивната инстанция обаче констатира, че обвиняемата е с чисто съдебно минало / тя е реабилитирана по предходно осъждане за кражба/. Съдебният състав намери за незаконосъобразно твърдението на прокурора за опасност, Бодурова да повлияе на свидетелите. Съдът обърна внимание на тежкото здравословно състояние на дъщеря й и безспорната й нужда от специални грижи. С тези мотиви Окръжен съд - Бургас, прие за необходимо взетата спрямо обвиняемата мярка за неотклонение да бъде заменена в по-лека.

Определението на Окръжен съд - Бургас е окончателно.



Още по темата: общо новини по темата: 5
22.11.2013 »
22.11.2013 »
22.11.2013 »
21.11.2013 »
21.11.2013 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Okonchatelno-Burgaskata-madam-se-razmina-samo-s-domashen-arest-466586
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.