Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Неподкупният служител най-ценен в МВР
Автор: Екип Burgas24.bg 15:25 / 28.11.2013Коментари ()874
© Burgas24.bg
Най-висшата морална ценност за служителите в системата на МВР е неподкупността и проявата на нетърпимост към корупцията, предвижда етичният им кодекс на поведение. В него в подробности са изброени кои действия попадат в графата "корупционно поведение", за да няма никакво съмнение кой униформен е подкупен.

"Държавният служител в МВР насърчава хората да спазват закона, като дава личен пример с поведението си", посочва се още в кодекса.

Полицаите са длъжни още да поддържат външен вид, който да не уронва престижа на институцията, да не ходят пияни на работа или под въздействието на упойващи вещества. В кодекса е разписано също какво точно трябва да бъде поведението на униформените спрямо гражданите. Така например към пострадалите от престъпления те трябва да проявяват добронамереност и да не засягат лични въпроси, които нямат отношение към съответния случай. При инцидент пък полицаите трябва да са тактични и деликатни, когато трябва да информират близките на пострадалите. Със свидетелите на престъпления следва да са учтиви и да им осигурят подходяща обстановка за вземане на показания. "Държавният служител не подлага задържаните лица на изтезание, физическо или психическо насилие, нечовешко или унизително отношение", пише изрично в кодекса.

Източник: в. "Монитор"


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Nepodkupniyat-sluzhitel-nai-cenen-v-MVR-466554
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.