Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Президентът: Създаването на ефективна и справедлива съдебна система е национален приоритет
Автор: Екип Burgas24.bg 16:46 / 22.11.2013Коментари ()1192
© Burgas24.bg
Създаването на ефективна и справедлива съдебна система е национален приоритет, каза президентът Росен Плевнелиев на тържествена церемония по честването на 125-ата годишнина от приемането на първия закон за адвокатите в България. Плевнелиев заяви, че това може да се постигне с обединение и диалог между трите власти, експерти и обществото.

На тържествената церемония по случай Деня на адвокатите президентът Росен Плевнелиев заяви, че без върховенство на закона не може да се постигне икономическо, обществено развитие и сигурност.

"Всички виждаме, че търпимостта на обществото към несправедливостта генерално е изчерпана. За да има демократична, справедлива, правова държава, трябва да се спазва буквата, но и духът на закона.", смята Плевнелиев.

Държавният глава каза още, че само чрез утвърждаването на върховенството на закона може да се осигури просперитет и сигурност за всеки един гражданин

"Без този принцип не може да има ефективна и справедлива съдебна система, работещи институции и пазарна икономика, и желания жизнен стандарт за всички.", каза още Плевнелиев.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Prezidentut-Suzdavaneto-na-efektivna-i-spravedliva-sudebna-sistema-e-nacionalen-prioritet-465570
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.