Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Рухна покривът на супермаркет в Рига, много хора загинаха
Автор: Екип Burgas24.bg 09:44 / 22.11.2013Коментари ()571
©
Покрив на супермаркет рухна в латвийската столица Рига и затрупа десетки хора. До този момент властите потвърждават за смъртта на 18 души, но броят на жертвите със сигурност ще расте, защото под отломките има около 70 души. Сред загиналите е началникът на спасителната служба Вилнис Штейнитис, който се опитвал да изнесе пострадал изпод развалините. Над 400 спасители, пожарникари и войници работят на мястото на тежкия инцидент.

Голяма част от ранените се намират в тежко състояние. Сред тях има седем пожарникари. Латвийското правителство се събира на извънредно заседание за обсъждане на мерки за предотвратяване на подобни трагедии в бъдеще.

"Спасителните работи ще продължат дотогава, докогато е необходимо. Преди минути бе спасена една жена. Полицията вече започна разследване. Заведено е наказателно дело за нарушаване на строителните норми, което е предизвикало сериозни последици.", заяви Валдис Домбровскис - премиер на Латвия.

Местни медии съобщават, че супермаркетът "Максима", който заема около 500 кв. метра площ, е бил отличен с награда за архитектура, когато е бил завършен през 2011 г. Засега може да се гадае за причините за инцидента, но вероятно става дума за неспазване на изисквания на строителния надзор.



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Ruhna-pokrivut-na-supermarket-v-Riga-mnogo-hora-zaginaha-465441
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.