Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
6 г. затвор за фаталната Запрянка, омаяла тираджията по АМ "Тракия"
Автор: Екип Burgas24.bg 10:18 / 19.11.2013Коментари ()974
© btv
Валери Върбанов
Фаталната Запрянка Личева от Съединение, заради която през септември тираджията Валери Върбанов подкара камиона си в насрещното на магистрала "Тракия", влиза в затвора за шест години. Измамницата беше осъдена от районния съд в Пловдив. Магистратите признали Запрянка за виновна за серия измами отпреди 3-4 години, жертви на които стават доверчиви възрастни жени.

Първата афера е от септември 2009 г. Пена Е. от Съединение помолила Запрянка да й помогне да изтегли банков кредит. Жената смятала, че Личева има сериозни контакти и затова се обърнала за помощ към нея. Запрянка й обещала, че ще изтегли заем на свое име, ще й даде парите, а после бабата ще й го плаща с месечни вноски. Пенсионерката й броила 169 лева уж за банкови такси, но кредит така и не видяла.

Година по-късно - през декември 2010 г., Запрянка се запознала със сляпата 73-годишна Донка Георгиева. Бабата просела на Пешеходния мост, където събирала пари, за да си оперира очите.

Личева й дала на няколко пъти стотинки и така се заговорила с жената. Пред нея и приятелката й Мария на 83 г. се представила, че е служител на агенция "Социално одпомагане" към МТСП. Казала на бабите, че еврофондовете отпускат пари за храна на социално слаби хора и че началникът я бил пратил да открие точно тях двете. Обещала да им осигури еднократни помощи от по 2160 лева на всяка от пенсионерките.

Докато събирала данните на двете жени за мнимото финансиране, ги разпитвала какви имоти из Пловдив имат и
дали живеят сами, или имат близки. Разбрала, че едната пенсионерка има жилище и че се притеснява дали това нямало да попречи да вземе еднократната помощ. Запрянка взела личните карти на двете баби, а след известно време отишла на гости на баба Донка. Тогава "признала" на доверчивите старици, че искала да купи ресторант в жк "Тракия", но нямала пари. Донка извадила всичките монети, които събрала от просия - около 630 лева, и й ги дала, но Личева казала, че те не стигат. Тръгнала си от жилището с нотариалните актове на всички имоти на бабата, а ден по-късно заедно с пенсионерката обиколила банки и нотариуси.

Възрастната жена не се усетила кога прехвърлила апартамента си на стойност 56 300 лева на Запрянка. Измамницата продължила да се среща с бабите и успяла да ги убеди да й дадат още 7000 лева, с които уж трябвало да купи оборудване на ресторанта си. После взела от пенсионерките други 1000 лева, като ги излъгала, че ще си купят идеална част от недвижим имот - стая на приземен етаж.

Заради тези престъпления Районният съд призна Запрянка Личева за виновна по всички повдигнати й обвинения и й наложи обща присъда от 6 години затвор. Личева може да обжалва присъдата пред окръжния съд в Пловдив.
Запрянка Личева се прочу преди няколко години, когато публично обяви, че ще вдига сватба в затвора. Тогава тя била в сливенския женски зандан, където се харесала с един от надзирателите. В края на септември името й нашумя отново след случката с шофьора Валери Върбанов. Той я качил на стоп при един от курсовете си и я почерпил с кафе.

Предполага се, че Запрянка е успяла да сипе в кафето му упойващо вещество, защото малко по-късно Върбанов подкара камиона си в насрещното платно на магистрала "Тракия" с 90 км/час. Когато ден по-късно се освестил, той разбрал, че липсват портфейлът му с 250 лева и документите му.


Източник: в. "Монитор"



Още по темата: общо новини по темата: 2
04.11.2013 »
25.10.2013 »
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/6-g-zatvor-za-fatalnata-Zapryanka-omayala-tiradzhiyata-po-AM-Trakiya-464900
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.