Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Утре е протестът срещу закупуването на българска земя от чужденци в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:38 / 16.11.2013Коментари ()790
© Burgas24.bg
Около 30 души се очаква да се включат в протеста срещу закупуването на българска земя от чужденци. Това съобщи Добромир Манев, организатор на протеста в Бургас. Протестът ще се проведе утре от 15.30 часа пред сградата на община Бургас. 

"Очакваме да се включат повече хора, защото раздавахме листовки през седмицата. Надяваме се да се съберат около 50-60 души", каза още Манев. 

Протестът е общонационален. Законен е и не е партиен. Националният координационен център за земята на България е дал декларация на правителството за абсолютна забрана върху продажбата на българска земя от чужденци независимо дали са от ЕС или не. В тази връзка се иска и промяна на Конституцията. Веселин Василев, директор на Дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" в община Бургас потвърди, че има издадено разрешение за провеждането на протест утре. Ще бъдат ангажирани дежурните служители от общинската полиция. 

"Всичко, което е необходимо, е направено по повод организацията", добави още Василев. Няма да се ангажират допълнително служители от общината за охрана на хората от протеста. Ще има и полицаи.


Източник: радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Utre-e-protestut-sreshtu-zakupuvaneto-na-bulgarska-zemya-ot-chuzhdenci-v-Burgas-464543
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.