Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Христо Бисеров на разпит в прокуратурата
Автор: Екип Burgas24.bg 08:45 / 15.11.2013Коментари ()962
© Bulfoto
Бившият заместник-председател на Народното събрание и на ДПС Христо Бисеров е призован на разпит в прокуратурата, след което вероятно ще му бъдат предявени обвинения. Това обяви още в четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров. Разпитът е насрочен за 10 часа сутринта. Очаква се срещу Бисеров да бъдат повдигнати обвинения за пране на пари и за неверни декларации пред Сметната палата.

В четвъртък главният прокурор заяви, че сигналът срещу Бисеров и доведения му син е дошъл от партньорска служба, но е непълен и прокуратурата има въпроси, на които очаква Бисеров да отговори.

След като дълго не се появяваше публично, в четвъртък, 14 ноември, Бисеров се показа по една телевизия, но отказа да коментира развитието на събитията около него. Каза само, че по съвет на адвокатите ще мълчи.

Мълчат и доскорошните му съпартийци от ДПС. Председателят на партията Лютви Местан само заяви, че разследването на Бисеров е доказателство, че в България няма политически чадър за никого.

Софийската градска прокуратура образува в четвъртък, 7 ноември, досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков. Бисеров отделно се разследва и за документно престъпление чрез подаване на невярна декларация пред Сметната палата.

Бисеров и Главинков са прехвърляли пари в долари и евро от една сметка в банка в европейска държава към сметка в банка в друга европейска държава. И двете с титуляри Бисеров и Главинков. След това е последвало откриване на влогове, теглене на суми в брой и преводи към свързани дружества, регистрирани на Сейшелските острови.

Ивайло Иванов Главинков е доведен син на Бисеров. Главинков е дете на съпругата на Бисеров - Мария Иванова Добрева-Бисерова.

Бисеров обяви, че напуска парламента и ДПС в неделя, 3 ноември, като изтъкна лични мотиви за това. Той беше два мандата депутат от ДПС, а преди това има стаж и като народен представител от СДС. През 2001 година двамата с Йордан Цонев бяха изключени от СДС, а по-късно се присъединиха към ДПС.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Hristo-Biserov-na-razpit-v-prokuraturata-464279
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.