Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Поощриха Бургас за дейността му в областта на превенциите
Автор: Екип Burgas24.bg 11:15 / 14.11.2013Коментари ()1064
©
В Русе се проведе ежегодната Национална работна експертна среща "Политики за борба с трафика на хора". В нея нея взеха участие представители на Министерство на образованието, МВР, ДАНС, Националната и Местни комисии за борба с трафика на хора, неправителствени организации.

Местната комисия за борба с трафика на хора в гр. Бургас беше представена от нейния председател - зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, от секретаря на комисията Росица Янева и управителя на приюта за жертви на трафик на хора Керанка Байчева.

Бургаската комисия отново получи отлични отзиви за работата си, като особено внимание предизвикаха дейностите по превенция, насочени към нови рискови групи - младежите с умствена изостаналост и настанените в социални институции.

В Приюта за временно настаняване на жертви на трафик в Бургас - един от двата държавни приюта - до момента са обгрижени 17 жертви на трафик с цел сексуална експлоатация и две деца. Една част от пострадалите от това престъпление са именно момичета с различна степен на умствена изостаналост и психични разстройства, които могат да бъдат манипулирани лесно, а експлоатацията им е особено жестока.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Pooshtriha-Burgas-za-deinostta-mu-v-oblastta-na-prevenciite-464126
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.