Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Затворническото общежитие в Дебелт готово до 2 г.?
Автор: Екип Burgas24.bg 16:57 / 13.11.2013Коментари ()724
© Burgas24.bg
1080 са лишените от свобода в затвора в Бургас и двете затворнически общежития от открит тип към него, съобщиха от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерство на правосъдието. Централния корпус на затвора е пренаселен, уточняват още от там.

Според експертите няма стандарти, които да които да сочат за колко лишени от свобода трябва да отговаря един надзирател.Организацията на охраната се осъществява на база наличен персонал и се съобразява с постигането на ефективен контрол и охрана", се казва в отговора на дирекцията.

На въпрос дали има надзиратели, които отговарят за 300 лишени от свобода в Бургаския затвор, каквато информация бе оповестена по време на протестите от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" съобщават ,че няма такива затворнически груби с такъв брой, за които да отговаря един служител. Според специалистите, въпреки че се полагат усилия за подобряване на битовите условия и материалната в затвора те не са на съвременно ниво. Бъдещето затворническо общежитие от закрит тип в село Дебелт, за чието строителство се заговори още по времето на управление Тройната коалиция все още не е готово, макар че неговото строителство бе именно с цел да се намали пренаселеността на затвора в Бургас и да се подобрят условията. По информация на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" за изграждането му се работи по международен проект и се предвижда строителството му да приключи до две години.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Zatvornicheskoto-obshtezhitie-v-Debelt-gotovo-do-2-g-464034
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.