Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Близо 10 000 са вече жертвите на супертайфуна "Хаян"
Автор: Екип Burgas24.bg 10:30 / 10.11.2013Коментари ()509
©
Близо 10 000 са жертвите на тайфуна "Хаян", който удари Филипините преди няколко дни. Данните все още не са окончателни, тъй като най-мощната за тази година стихия, продължава да вилнее в района, съобщиха властите. Най-силно е пострадала централната провинция Лейте, където щетите са около 80 процента.

Много от жертвите са загинали от наводнения или под рухналите сгради. Броят на пострадалите достигна 4,3 милиона души в 36 провинции на страната. Хиляди къщи са разрушени, наводнени са централни пътища, а много мостове са полу или напълно разрушени.

ООН и ЕС веднага изразиха готовност да окажат помощ на Филипините за справяне с бедствието. Всяка година по време на дъждовния сезон от юни до декември десетки тайфуни удрят Филипинския архипелаг. "Хаян" е 24-тият за тази година и най-мощен тайфун, отбелязват синоптиците.

В момента бурята се е насочила към Виетнам, където местните власти предприемат спешната и незабавна евакуация на крайбрежните райони, които се намират на пътя на циклона. До момента домовете си са напуснали над 600 хиляди души.



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Blizo-10-000-sa-veche-zhertvite-na-supertaifuna-Hayan-463390
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.