Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започнаха тържествата за 50-годишнината на университет "Проф. д-р Асен Златаров"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:54 / 05.11.2013Коментари ()787
Бивши и настоящи студенти от
"Професор д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Тържествата по повод 50-годишнината от създаването на университет "Проф. д-р Асен Златаров" започнаха днес с откриването на паметник на неговия патрон. Церемонията уважи кметът Димитър Николов, който поздрави преподавателите и студентите със следните думи:

"За половин век учебното заведение възпита великолепни специалисти и прекрасни бургазлии, милеещи за града си. Гордея се, че познавам много от тях. Сигурен съм, че в следващите 50 години ще продължите да създавате учени със световна слава. Университет "Проф. д-р Асен Златаров" е важен за Бургас, защото квалифицираните кадри са най-търсеното нещо от големите инвеститори, когато създават нови предприятия."

Според кмета Николов, като подарък за юбилея, университетът заслужава да получи дългоочакваната регистрация в Министерство на образованието и науката, за да тръгне реалната процедура по създаване на нов Факултет по "Обществено здраве и здравни грижи" в неговата структура. Ръководството и преподавателският екип на висшето учебно заведение изразиха притеснения, че напоследък проектът не се движи. Кметът Николов пое ангажимент да отправи запитване за спряната процедура до МОН. Той призовава в подкрепа на проекта да се обявят всички бургаски депутати и всички бургаски лидери на политическите партии.

"Толкова усилия положихме заедно през последните години и те не бива да бъдат напразни! Осигурена е сграда, пари, дори с над 20 хабилитирани преподаватели сме се разбрали да дойдат при нас - повечето са родом оттук, но в момента работят в други градове, за 7-8 сме готови да предоставим общински жилища. Бургазлии и университетът, който посреща 50-годишен юбилей, заслужават този нов факултет. Той би променил качествено нивото и на образованието, и на здравеопазването в нашия регион", каза кметът Николов.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zapochnaha-turzhestvata-za-50-godishninata-na-universitet-Prof-d-r-Asen-Zlatarov-462627
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.