Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Активизирало се е новото строителство на незаконни ромски къщи в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:20 / 25.10.2013Коментари ()1471
© Burgas24.bg
През последните няколко месеца се е активизирало новото строителство на незаконни ромски къщи, каза Магдалена Манолова, директор на Териториална дирекция "Възраждане", която включва к-с "Меден Рудник", кв. Победа, кв. Акациите и кв. Горно Езерово.

Ромското население в рамките на Бургас е концентрирано в к-с "Меден рудник", кв. "Победа" и кв. "Горно Езерово" По нейните думи, доста се различават самите територии.

"В кв. Горно Езерово ромските къщи са в доста неугледен вид, даже и опасен, според мен", обясни Маналова.

Там в момента се изпълнява проект за воден цикъл. Ще се изгради канализация и водопровод почти в цялата урегулирана територия, включително и ромската махала.

"Доста сериозно работим там, защото има доста констатирано незаконно строителство, което е върху техническите проводи, които трябва да изградим. Всичко е описано, живущите там са предупредени. Хубавото е, че предприемат сами действия по премахване на огради, спомагателни постройки, даже и стаи, които попадат в обхвата на улицата. Общо взето това е начин, по който работим от известно време", разясни тя.

Манолова посочи, че първо тази схема е била приложена в кв. Победа и резултатът е доста добър. "Една част от квартала е добре уредена, с асфалтирани улици, оправени тротоари и къщите са прибрани и имат по-спретнат вид, има достъп на специализирана техника. Не сме спрели да работим в тези райони", заяви Манолова.

През последните няколко месеца обаче, се е активизирало новото строителство на незаконни ромски къщи. В по-голямата си част те са без книжа, без издадени разрешения за строеж.

"От месец и половина, два, правим доста сериозни проверки на територията на тези райони. Имаме доста констатирани обекти. В "Меден рудник" направихме голям оглед на територията вчера. Бяха констатирани доста огради, спомагателни постройки и къщи, които са в обхвата на улична регулация, описани бяха всички тези постройки и поетапно ще започнем да работим с техните обитатели за осигуряване на достъп до имотите с цел и осигуряване на транспортен достъп, впоследствие и на ВиК при възможност", обясни Манолова.

Източник: Радио "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 1
25.06.2013 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Aktiviziralo-se-e-novoto-stroitelstvo-na-nezakonni-romski-kushti-v-Burgas-460867
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.