Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Следят готовността на автомобилите в Бургаско за шофиране при зимни условия
Автор: Екип Burgas24.bg 14:33 / 24.10.2013Коментари ()855
©
Осъществяват се специализирани полицейски операции за проверка на готовността на автомобилите за шофиране при зимни условия, дали работи устройството за измиване на стъклото и дали има зимни гуми. Това каза Жельо Танев, началник на сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР - Бургас.

Той уточни, че в Закона за движение по пътищата няма изрично условие през зимата автомобилът да е оборудван със зимни гуми, но е препоръчително за всички водачи. Препоръчително е и гумите да не се престояли дълго време на открито, тъй като каучукът става твърд и нямат характеристиките, които са необходими за спиране на автомобила при зимни условия.

Съвместно с областния отдел на "Автомобилна администрация" също се извършват проверки на готовността на пътните превозни средства, осъществяващи обществен транспорт. Част от планираните от ръководството на "Пътна полиция" са не само национални, но и международни на всички страни на ЕС, посочи още Танев. Те помагат за намаляване на пътния травматизъм, уточни той.

"Като елемент от нашите полицейски операции също ще бъде проверката за ползване на обезопасителни колани и детските обезопасителни системи, тъй като през зимно шофиране вероятно за произшествие е много по-голяма", допълни той.

Съвместно с неправителствените организации водим разяснителна кампания основно. Към момента провеждаме и една за противодействие на управлението на автомобил след употреба на алкохол. Раздават се брошури с информация за водачите с препоръки какви мерки да се предприемат. Те засягат не само водачите на автомобили, но и свидетели на шофиране в нетрезво състояние.

Източник: Радио "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sledyat-gotovnostta-na-avtomobilite-v-Burgasko-za-shofirane-pri-zimni-usloviya-460678
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.