Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Дни на руската музика" ще се проведат за осми пореден път в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:35 / 09.10.2013Коментари ()577
©
"Изключително съм благодарна на Бургаската опера и Община Бургас за оказаното съдействие и подкрепа, без чиято помощ инициативата "Дни на руската музика" би била невъзможна", сподели Рада Чомакова - инициатор на събитието по време на пресконференция в сградата на Общината.

В срещата взеха участие още Димитър Маджаров - директор на ОП "Летен театър, фестивали и концерти" и Андреан Лазаров - пианист и солист на престижно оркестри в Европа, Канада, Южна Африка, Азия и САЩ.

Със симфоничен концерт на 11 октомври /петък/ от 19.00 часа в концертна зала "Проф. И. Вульпе" ще се честват 140 години от рождението и 70 години от смъртта на великия руски композитор Сергей Рахманинов. Концертът ще протече под диригентството на Йордан Дафов. 

"Най-голямото предизвикателство е да свириш творби на Рахманинов, така разбираш дали наистина си добър пианист", сподели Андреан Лзаров, станал популярен с изключителните си изпълнения и записи на творчеството на руския класик.

Всички желаещи ще могат да чуят на живо и да се насладят на Концерт за пиано № 1 в изпълнението на Андреан Лазаров и в изпълнение на Десислава Щерева на Рапсодия за пиано по тема на Паганини, която на бургаска сцена не е представяна от 20 години.

"Дни на руската музика - Бургас" се провеждат за осми пореден път с любезното съдействие Тонко Фотев - почетен консул на Руската федерация в Бургас.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Dni-na-ruskata-muzika-shte-se-provedat-za-osmi-poreden-put-v-Burgas-458157
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.