Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Продължават бракониерските набези на язовир "Мандра"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:27 / 09.10.2013Коментари ()918
©
Инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Бургас са извършили проверки за нерегламентирана продажба на риба в региона и бракониерски набези на язовир "Мандра". На общинския пазар в гр. Карнобат е хванато лице, извършващо нерегламентирана продажба на риба без необходимите документи. От него са иззети 110 кг бяла риба. На нарушителя са съставени актове за липса на документи за произход и първа продажба на рибата, както и за превоз на риба в неспециализирано транспортно средство. Конфискуваната риба в последствие е дарена на Социалния патронаж в Бургас.

На язовир "Мандра", инспекторите на ИАРА са извършели проверки съвместно с Гранична полиция, служители на IV районно управление "Полиция" Бургас и Асоциация на природозащитниците. Общо открити и извадени от водоема са 4 600 метра мрежи. Те са иззети и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители. 80 кг от уловената риба е върната във водата, а 100,5 кг риба е дарена на Социалния патронаж в гр. Бургас.

На язовир Мандра е хванат и бракониер, извършващ нерегламентиран стопански риболов. От него са иззети 200 метра мрежи и една пластмасова лодка. На нарушителя е съставен акт, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Produlzhavat-brakonierskite-nabezi-na-yazovir-Mandra-458118
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.