Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Само довършителни работи остават по реконструкцията на о. "Св. Анастасия" и Мостика
Автор: Екип Burgas24.bg 16:39 / 18.09.2013Коментари ()1874
©
Приключени са основните дейности по реконструкцията на остров Света Анастасия и Мостика в Бургас и в момента се извършват довършителин работи. Това каза за Радио "Фокус" - Бургас зам.-кметът по "Европейски политики и околна среда" Атанаска Николова. Тя допълни, че удължаването на срока на дейностите по проекта се е наложило поради климатичните условия, тъй като и двата обекта са в морето.

"В началото на месец октомври първата седмица ще бъде организиран първият промоционален тур за представителите на медиите и за представители на туроператорите, за да може да представим този нов туристически продукт - остров Света Анастасия и да започне неговото реално представяне за следващия туристически сезон, когато той реално ще отвори врати", съобщи Николова.

За времето на изпълнение на този проект е направено саниране на пристана на острова. Извършено е благоустрояване и е създадена достъпна среда за хора с увреждания с лифтове и рампи.

"Направи се реставрация на църквата, реконструкция и реставрация на малката и голямата манастирски сгради и магерницата т.е. ресторанта. Вече всички сгради са готови. В момента се благоустроява пространството на острова и се завършва новият обект - лекарната, където ще се предлагат билки и лековити отвари. На острова е изградено малко пречиствателно съоръжение, така че да се запази качеството на средата на острова и на морето около него", посочи още зам.-кметът.

В двете ремонтирани манастирски сгради ще има възможност да бъдат настанявани туристи за кратък престой. Другата нова придобивка за острова е малка сцена, която да дава възможност да се организират културни събития - малки камерни концерти, четения и ритуали.



Още по темата: общо новини по темата: 18
18.03.2014 »
14.03.2014 »
30.01.2014 »
09.01.2014 »
21.10.2013 »
17.10.2013 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Samo-dovurshitelni-raboti-ostavat-po-rekonstrukciyata-na-o-Sv-Anastasiya-i-Mostika-454525
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.