Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Старша мед. сестра от МБАЛ Бургас спечели здравен приз
Автор: Екип Burgas24.bg 13:35 / 17.09.2013Коментари ()1133
©
Днес, за пета поредна година се връчи призът "Най-добър специалист по здравни грижи - Света София". Тази награда е учредена през 2009г. от собственикът на МЦ "Св. София" и МБАЛ "Дева Мария" - г-н Семир Абумелих. Всяка година статуетката се връчва на 17 септември - денят в който почитаме мъдростта, любовта, загрижеността и надеждата. Наградата е като оценка за труда, старанието, търпението и човечността на специалистите по здравни грижи при изпълнение на служебните им ангажименти.

В този конкурс могат да бъдат номинирани всички специалисти по здравни грижи от лечебни заведения в Бургаска област, както и от граждански организации, които защитават правата на пациента или са в сферата на здравеопазването.

Тази година победителят се определи по няколко критерия - степен на удовлетвореност от пациенти, професионално развитие, активно участие в организационния живот на съсловната организация и умения за работа в екип. По традиция комисията по избора е в състав :

- Представител на БЧК;
- Представител на Съвета на Главните медицински сестри;
- Представител на БАПЗГ РК;
- Представите на Учредителния съвет на наградата.
Комисията реши, след разглеждане на кандидатурите, да отличи следните три номинации:

1. Мед. сестра в МЦ Света София - Живка Андонова;
2. Старша мед. сестра в операционен блок на МБАЛ Бургас АД - Марияна Ангелова;
3. Мед. сестра в операционен блок на МБАЛ Дева Мария - Мариян Паскалев.

"Комисията единодушно реши да връчи наградата на мед. сестра, която в 23-годишния си професионален път е доказала своя професионализъм чрез работата си, придобитите квалификации и умения да ръководи екипа си. Нейната работа е свързана с един от най-тежките сектори в здравеопазването - операционния блок в една болница. Там, освен труд, старания и професионализъм, се изисква търпение, човечност, умение за комуникации с близките на пациента и хората, работещи в екипа. Безсъмнено тазгодишният победител е доказан във всяко едно от тези направления и това е старшата мед. сестра на операционния блок в МБАЛ Бургас АД - Марияна Ангелова", заяви г-жа Нели Атанасова, представител на учредителите на наградата, при обявяването на победителя.

Допълни още, че това е втори приз, който победителката получава през тази година, тъй като тя бе отличена като "Ръководител по здравни грижи" за участието си в указване първа помощ на пострадалите в атентата на Летище Сарафово.

Специалната статуетка бе връчена от миналогодишната победителка Марина Тодорова, която също като тазгодишната победителка работи в операционен блок като старша медицинска сестра в МБАЛ "Дева Мария".

Другите двама финалисти в конкурса са медицинска сестра Мариян Паскалев от МБАЛ "Дева Мария" и мед. сестра Живка Андонова от МЦ "Св. София".

Специален гост на мероприятието бе и Мария Динкова - началник на отдел "Здравеопазване и превенция" към Община Бургас, която поздрави победителите.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Starsha-med-sestra-ot-MBAL-Burgas-specheli-zdraven-priz-454270
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.