Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нефтохимици празнуват 50 години български бензин
Автор: Екип Burgas24.bg 14:38 / 27.08.2013Коментари ()1427
©
С покоряването на 50 планински върха планинарите от туристическо дружество "Морски вълни" към Синдиката на българските нефтохимици ЛУКОЙЛ отбелязаха 50-годишнината от производството на първия български бензин и половин век от създаването на организирания туризъм в бургаския нефтозавод.

Повече от 140 туристи, членове на клуба, избраха планината за лятната си почивка и разделени на 8 групи, изминаха над 800 километра по планинските пътеки. В чест на двойния юбилей бяха покорени планинските първенци на Пирин, Рила и Родопите, сред които Вихрен, Полежан, Безбог, Каменица, Мусала, Павлев връх, Голям и Малък Перелик, Голям и Малък Персенк и други. Проявата завърши с традиционен туристически събор, който тази година се проведе в местността Юндола. Наред със състезанията по туристическа сръчност и отборните игри, по случай двойния празник организаторите от ТД "Морски вълни" отличиха най- заслужилите деятели на дружеството. Грамоти за заслуги в развитието на организираното туристическо движение в нефтохимическия комбинат получиха Милан Ганчев, Мария Миланова, Иван Дойков, Радка Кутиева, к.м.с. Димитър Витанов, Валерий Попчев, Стоян Комнев, Илиян Николов, Георги Георгиев, Чанко Каракашев, Христо Колибаров и Димо Стайков. Наградите от името на Президента на СБН "ЛУКОЙЛ" г-н Минко Минков връчи председателят на туристически клуб "Морски вълни" Стефан Цинцарски.

"С удоволствие всяка година забелязвам нови лица в редиците на бургаските планинари. Фактът, че все повече млади хора се предават пред непреодолимото планинско притегляне не може да не ни радва, но за мен е лесно обяснимо. Както пееше в една от най-хубавите си песни великият Владимир Висоцки: "По-добра от планината може да бъде само планина, на която още не си се изкачил.", сподели Стефан Цинцарски по време на награждаването.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Neftohimici-praznuvat-50-godini-bulgarski-benzin-450708
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.