Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Чревна инфекция прати 8 деца в Инфекциозното отделение на МБАЛ Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:40 / 26.08.2013Коментари ()991
© Burgas24.bg
8 деца на възраст от 14-16 години са на лечение в Инфекциозно отделение на бургаската болница със съмнения за хранително отравяне, предаде репортер на Burgas24.bg.

Учениците са възпитаници на софийската Първа английска гимназия и са били на лагер в ММЦ Приморско. В болницата постъпват в тежко състояние, със симптоми наподобяващи салмонелоза. По думите на д-р Костя Бакърджиев- началник Инфекциозно отделение МБАЛ-Бургас"засега нашата диагноза е бактериална чревна инфекция, която на тоя етап не е уточнена. Има съмнения, че причината за това е салмонела. Има съмнения, но преди да са получени микробиологичния резултат не можем със категоричност да кажем какъв е точния причинител на тази чревна инфекция"

Лагерниците се хранели в ресторант "Бисер" в ММЦ Приморско, който ежедневно посещават още поне хиляда човека, сред тях и чужденци.

Според управителя Сашо Колев персоналът е изследван два пъти. Като първите проби са отрицателни, а се надява и вторите ,които ще бъдат готови утре или в сряда също да бъдат отрицателни. Още повече, че по думите му никой от персонала не се оплаква от неразположение. Той смята, че децата , ако са с хранително отравяне са консумирали заразеното извън комплекса :" От тия 800 има само 8 деца болни, което прави 1 %. Второ като се нахранят вечер тръгват по дискотеки по Китен, по Приморско дюнери, пици ,какво ли не..."

Взети са проби и от храните в ресторанта и от контактни с болните деца. Докато не бъдат говори резултатите обаче от Районната здравна инспекция не се наемат да кажат дали става дума за хранително отравяне или тежко протичаща форма на вирусна инфекция.

Д-р Величка Григорова- РЗИ-Бургас бе категорична :"Все още не можем да говорим нито за салмонелоза, нито за дезинтерия,тъй като нямаме всички резултати на хоспитализираните деца. Резултати има на 6 деца, които са отрицателни, другите две още нямаме резултати за тях."




Още по темата: общо новини по темата: 5
29.08.2013 »
28.08.2013 »
28.08.2013 »
27.08.2013 »
26.08.2013 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Chrevna-infekciya-prati-8-deca-v-Infekcioznoto-otdelenie-na-MBAL-Burgas-450490
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.