Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаски гимназисти боядисаха класните стаи на по-малки ученици
Автор: Екип Burgas24.bg 14:54 / 24.08.2013Коментари ()584
Бивши и настоящи ученици от
ОУ " Христо Ботев":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ГЧЕ "В.Левски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПМГ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Бургаски гимназисти запретнаха ръкави, за да боядисат 2 класни стаи на по-малките ученици от ОУ "Христо Ботев" в кв. Сарафово. Средствата за материалите са предоставени от национално младежко движение "Нова вълна", което повече от 10 години провежда летен лагер в Сарафово.

Това е поредната доброволческа инициатива на юноши и младежи от църква "Благовестие" - Бургас, преминаваща под мотото "Да посеем добро!". През май месец те се включиха в засаждането на декоративни дървета и почистване в кв. Меден рудник, а през юли заедно с 30 техни връстници от Англия боядисваха голяма детска площадка в Бургас.

Защо са тук? Ето какво споделиха двама от участниците:
"Харесвам училището си. Предпочитам да помагам за реализирането му, така че да има повече хора, които да го посещават, отколкото да си стоят вкъщи и да правят нещо друго." Емануил, 16 г., ГЧЕ "Васил Левски".

"Това, което ме мотивира е, че някой ще има полза от моя труд и ще се почувства по-добре. А също ще се осигури по-добра среда на учениците." Костадин, 15 г., ПМГ "Акад. Н. Обрешков".

Основното училище "Христо Ботев" има близо 100-годишна история. Интересен факт е, че първата сграда е построена през 1924 г. именно с доброволен труд на сарафовци, а новата - през 1933 г. Сред основателите му са Михаил Тадаръков, Симеон Георгиев и Добри поп Захариев.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaski-gimnazisti-boyadisaha-klasnite-stai-na-po-malki-uchenici-450261
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.