Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пламен Янев: Тройната коалиция хвана здраво управленската метла
Автор: Екип Burgas24.bg 10:06 / 23.08.2013Коментари ()837
Позиция на Пламен Янев - областен координатор на "Движение България на гражданите":

С голямо възмущение разбрах, че г-н Иво Янакиев - един от най-успелите бургаски спортисти, бронзов медалист от Олимпиадата в Атина 2004 г, е бил освободен от длъжността "Експерт" в Министерството на физическото възпитание и спорта. Янакиев години наред отговаряше за развитието на спорта в областта и координираше прилагането на държавната политика в този сектор.

Едно е обаче да се премахват "калинки", назначени от правителството на ГЕРБ, или да се подменят ръководители на ключови позиции. Друго е да се освобождават доказани експерти без никакво обективно основание за това освен факта ,че са били назначени по време на предходното правителство.

С този акт сегашното коалиционно управление за пореден път показва, че няма никакво намерение да се откаже от досегашните порочни практики за тотални и необосновани уволнения. Ясно е, че всичките им упреци към ГЕРБ в областта на кадровата политика по време на предизборната кампания са били поредната поза и лъжа за пред българските избиратели. Сега те се възползват от абсолютно същите методи и хванаха здраво управленската метла.

В качеството ми на областен координатор за Бургас на "Движение България на гражданите" заявявам, че заставаме твърдо против подобни политически чистки, които с нищо не допринасят за развитието на която и да е сфера в държавата, а само потвърждават тезата, че двете най-големи партии в България - ГЕРБ и БСП, имат абсолютно идентично и вредно за държавата политическо мислене, основано единствено на користни и егоистични партийни цели.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Plamen-Yanev-Troinata-koaliciya-hvana-zdravo-upravlenskata-metla-450065
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.