Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът на Несебър: Бившият концесионер на сметището удвои двойно територията му незаконно
Автор: Екип Burgas24.bg 14:39 / 21.08.2013Коментари ()498
©
Бившият концесионер на сметището в Несебър удвоил двойно територията му незаконно. Това съобщи кметът на Несебър Николай Димитров. От миналата година общинат прекрати концесионния договор и от това сама стопанисва сметището. Честите палежи на сегашното депо, също са екологичен проблем за района. Само в рамките на месец сметището горя два пъти, като съмненията са за умишлено запалване.

Последният път, преди няколко дни, на мястото са намерени неизгорели факли, каза още кметът. Той допълни, че в момента процедират подробен устройствен план на сметището, поради това че при подписването на договора за концесия теренът е бил 40 - 50 декара, концесионерът заел 90 - 100 декара и засипал частни земи с боклук, посочи още Димитров.

Димитров посочи, че трябва частните собственици да се обезщетяват, а при рекултивацията на сметището след закриването му на общината ще бъдат отпуснати пари толкова, колкото е било по документи, като останалите пари общината ще трябва да отдели от бюджета си, което е загуба за местните данъкоплатци.

Друго нарушение на бившия концесионер е, че не е изградил дренажна система, каквито са законовите изисквания, посочи още Димитров. Той бе категоричен, че общината експлоатира сметището правилно, съгласно изсекванията и палежите не се правят от тяхната общинска фирма.

Източник: Радио "Фокус"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Kmetut-na-Nesebur-Bivshiyat-koncesioner-na-smetishteto-udvoi-dvoino-teritoriyata-mu-nezakonno-449802
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.