Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Президентът: Призовавам политическите сили да работят за стабилност
Автор: Екип Burgas24.bg 12:30 / 16.08.2013Коментари ()1246
© Bulfoto
Призовавам политическите сили, представени в Народното събрание, да работят за стабилност, това се посочва в призив на президента Росен Плевнелиев, разпространен от прессекретариата на държавния глава. В пълния текст на изявлението на президента Плевнелиев се посочва: 

През последните седмици най-често употребяваните думи в публичното пространство са разделение и обединение. В днешния ден трябва да си дадем ясна сметка за съдържанието на тези думи. Институциите работят и взаимодействат помежду си, в рамките на конституционните си правомощия, със средствата на парламентарната демокрация и на правовата държава. 

Затова призовавам политическите сили, представени в Народното събрание, да работят за стабилност и да не пренасят политическата конфронтация от парламента в гражданското общество. Всеки един дебат може да бъде полезен и да доведе до по-добри резултати, но само ако се положи усилие да се сблъскат истински аргументи, а не българските граждани. 

Когато в част от българското общество има наслоени съмнения, държавническият подход изисква тези съмнения да бъдат разсеяни чрез конкретни отговори и ясни ангажименти. Все има още шанс това да се случи днес в парламента, от което ще спечелят всички. Така ще бъде изпратен силен сигнал за обединение, а не за разединение. 

Призовавам органите на реда да не допускат мирните действия и демократични послания на всички протестиращи да бъдат опорочени от провокации. 

Обръщам се към всички протестиращи с молба и надежда да запазят мирния характер на протеста и да не позволяват техните действия да бъдат употребени.



Още по темата: общо новини по темата: 17
27.12.2022 »
17.08.2013 »
16.08.2013 »
16.08.2013 »
16.08.2013 »
13.08.2013 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Prezidentut-Prizovavam-politicheskite-sili-da-rabotyat-za-stabilnost-448972
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.