Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Царево с нов зам.-кмет
Автор: Екип Burgas24.bg 14:58 / 07.08.2013Коментари ()1813
©
Инж. Станислав Добрев ще бъде новия зам.-кмет на Община Царево. Това стана ясно на редовно заседание на Общинския съвет. Той поема поста от Васил Каридков, който от самото начало е част от екипа на кмета инж. Георги Лапчев.

"Благодарен съм на Васил Каридков, че беше част от администрацията на Царево в най-трудните моменти, в началото на новото управление на общината. При формиране на екипа го поканих на този отговорен пост, и оценям факта, че той се съгласи, като остави собствените проекти, по които работеше. Смятам, че действахме като екип и направихме кардинални промени в стила на работа тук. Две години по-късно имаме силна и ефективна администрация. Добре свършената работа не ми дава възможност да искам от Васил Каридков да продължава да неглижира личните си ангажименти и да работи само за общината", каза от трибуната на Общинския съвет кметът Лапчев.

"Влязох в политиката през пролетта на 2001г., когато заедно с група приятели и съмишленици решихме, че е време младите и кадърни хора в Ахтопол да имат реална възможност да изказват мнението си и да оказват ефективно влияние върху управлението на най-южният ни черноморски град. Още тогава ни беше ясно, че методите на работа на тогавашните градски управници не даваха възможност за развитие на бизнеса и туризма. Не след дълго разбрахме, че същият проблем съществува и на общинско ниво в Царево, където на същият принцип се работеше не в интерес на гражданите, а в интерес на една партия и нейните ръководители.

Наистина всички ние тогава си мислехме, че ще постигнем целите си бързо и лесно, но явно сме били доста самоуверени. Пътят до успеха се оказа труден и ни отне много усилия и време за да го извървим. Трябваше да минем през множество препядствия за да можем днес да кажем, че нещата в Община Царево са коренно различни. Нещата днес са такива каквито си ги представяхме.

За по-малко от две години в управлението на общината и всичките и съставни селища успяхме да отворим широко прозорците и вратите и да пуснем светлината и свежият въздух да премахнат всичкия плесен и мухъл натрупан с годините. Поставихме основите на едно стабилно развитие, което гражданите вече започнаха да виждат и усещат. Въпреки икономическата криза и ужасното наследсво, което наследихме от предишната управа, успяхме да изправим общината на крака и уверено гледаме напред, където ни очакват милиони европейски средства и по-добър и достоен живот.
С огромна радост и удовлетворение днес мога да заявя, че присъствието ми в администрацията на Община Царево не е така наложително както в началото на мандата ни. Още тогава приех поканата от моя приятел Георги Лапчев да участвам в управленския му екип до момента, в който подредим нещата тук безвръзвратно в правилната посока. Точно по тази причина рокадата, на която сте свидетели днес не би трябвало да се разглежда като отстъпление, а дори напротив - това е доказателство за добре свършената ни работа.
Оставам част от отбора, с който успяхме да направим промяната в Община Царево възможна. Пътят, който ни предстои да извървим не е никак лесен и аз вярвам, че ще продължим по него заедно.

Искам да пожелая успех на новият зам.- кмет на Община Царево - инж.Станислав Добрев, чиято работа имах възможност да наблюдавам пряко. За качествата и възможностите му гарантирам лично.

Приключвам работата си в Община Царево с убеждението, че тук остава един отличен екип. Сигурен съм, че Георги Лапчев ще продължи да задава високото темпо на работа тук и ще продължим да се развиваме като европейска община", каза Васил Каридков пред общинските съветници и администрация.
Новият зам.-кмет на Община Царево Станислав Добрев е роден на 24 май 1982 г. в Царево. Дипломиран инженер е от Университета по архитектура строителство и геодезия "УАСГ"- специалност "Геодезия". До момента е изпълнявал длъжността началник отдел "Архитектура, градоустройство, и управление на собствеността" в Община Царево.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Carevo-s-nov-zam-kmet-447391
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.