Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Парцал Фест" за първи път гостува в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:50 / 06.08.2013Коментари ()1078
©
"Парцал фест" за първи път ще напусне пределите на Пловдив и ще акустира в Морската градина в гр. Бургас. Чрез множество творчески ателиета, демонстрации и изложби на приложните занаяти, творци от цялата страна ще покажат своето виждане за устойчив начин на живот в хармония с природата. Гражданите и гостите на Бургас ще имат възможността да получат знания и умения в работата с природни и отпадъчни материали и да получат вдъхновение как след това у дома да създават полезни вещи, от наглед непотребни или естествени материали, като например:
- бижута от отпадъчни материали - плат, конци, хартия, пластмасови бутилки
- бижута от макарони
- изработка на натурални глицеринови сапуни
- пясъчни картини
- квилинг
- плетене на 1 и 2 куки и много други.

Представители на първия родителски кооператив в Бургас са подготвили занимания за най-малките и ще запознаят обществеността с алтернативни методи за възпитание и обучение на малчуганите. Местните риродозащитни организации ще информират посетителите с начините за опазване на околната среда и биоразнообразието на региона.

Четвъртото издание на фестивалът със закачливото заглавие "Парцал фест" се организира от активни граждани, които вярват, че всички можем да купуваме по-малко, да използваме наличните си вещи по-дълго, да променяме предназначението им, да използваме естествени материали, да живеем в хармония с природата. "Парцал фест" събира всички онези хора, които могат да покажат как става това - с нещата, които изработват ръчно, с личния си пример и вдъхновението, което могат да дадат на другите. "Парцал фест" е среща за споделяне на опит, вдъхновения и убеждения за едно по-отговорно бъдеще.

Поканата за записване за участие е отворена до 1 август. Допълнителна информация може да откриете в официалната фейсбук страница на фестивала, както и в самото събитие.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Parcal-Fest-za-purvi-put-gostuva-v-Burgas-447219
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.