Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Трояново и Тръстиково ще имат нови водопроводи
Автор: Екип Burgas24.bg 15:17 / 01.08.2013Коментари ()617
Готов е идейният проект за подмяна на водопроводите в две от населените места на община Камено - Трояново и Тръстиково.

Тези села са избрани, тъй като в там заради лошото състояние на тръбопровода загубите на питейна вода са най-големи.
"Особено в Трояново над 70% от водата изтича преди да стигне до домакинствата. Наложително е спешно да се извърши ремонт на водопровода. Затова ще кандидатстваме още през този програмен период, който изтича 2013 г.", обясни кметът на Камено инж. Стефан Бонев.

Той уточни, че проектът ще бъде внесен за одобрение до 10 дни, макар че последният срок за кандидатстване е краят на август.

Подмяната на водопроводите не е единствената инициатива, която Община Камено ще реализира в рамките на изтичащия вече програмен период.

От няколко седмици върви процедура за определяне на изпълнител по проект за енергийна ефективност. По него ще бъдат ремонтирани три училища и три детски градини в общината. Това са новата сграда на СОУ "Христо Ботев" в Камено и старата сграда на детската градина в града. Освен това реконструкции ще бъдат извършени още в училищата и детските градини на селата Русокастро и Трояново.

"С реализацията на този проект ще се промени облика на тези населени места, но най-важното е, че ще се пестят разходи ток, което е и основната му цел. Освен това ще се подобри комфортът на децата и учителите в тези заведения.", коментира инж. Бонев.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Troyanovo-i-Trustikovo-shte-imat-novi-vodoprovodi-446276
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.