Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Край Приморско откриха първия подводен параклис на Балканите
Автор: Екип Burgas24.bg 17:27 / 26.07.2013Коментари ()881
©
Днес, 26 юли, официално бе открит подводният параклис "Св. Николай Чудотворец" край Приморско. Кметът на община Приморско д-р Димитър Германов, който уважи церемонията, отправи благодарност към инициаторите за построяването на първия на Балканите православен параклис под вода и увери, че ще продължава да подкрепя всички идеи, които подпомагат развитието на община Приморско като предпочитана туристическа дестинация. Новопоставената мраморна плоча на брега, която ще указва наличието на параклис в залива, бе осветена от отец Гавраил.

Параклисът "Св. Николай Чудотворец" се намира на 6 м. дълбочина, като е изграден от четири водоустойчиви плочи. На едната е изобразен образът на Светеца, другата служи като олтар със свещник и метален кръст. На третата плоча има християнски надпис, а на четвъртата - поздравът "За равен брой", който е изписан и на плочата на брега.

Освен като атракция на туристите, параклисът ще бъде използван и за сключване на бракове. От водолазен клуб "Посейдон" изказаха готовност да реализират подводните бракосъчетания чрез новосъздадена сватбена агенция. "Имаме амбицията и желанието да насърчим все повече хора да практуват този вид спорт, а със сватбената агенция предоставяме възможност за едно незабравимо изживяване под вода", коментираха от клуба.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Krai-Primorsko-otkriha-purviya-podvoden-paraklis-na-Balkanite-445209
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.