Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В "Победа" и "Горно Езерово" са най-честите случаи на трафик на хора в Бургаско
Автор: Екип Burgas24.bg 16:21 / 19.07.2013Коментари ()554
13 са новообразуваните досъдебни производства за трафик на хора през миналата година, по данни на Районна прокуратура - Бургас, съобщи Росица Янева, секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора. От тях половината са за сексуална експлоатация, а другата половина - трафик на бременни жени с цел продажба на бебетата им. Продажбата на новородени е разпространена форма в Бургаски регион, обясни Янева.

Осем са внесените в съда прокурорски актове. Броят на осъдените лица е 10. Пострадалите лица от престъплението трафик на хора са 52. От тях 45 са жени, а мъжете - 7, допълни Янева. Повече от 90% от жертвите на трафик с цел сексуална експлоатация и на бременни жени с цел продажба на бебетата им са жени в световен мащаб, обобщи тя.

Бургаските квартали "Победа" и "Горно Езерово" и община Камено могат да се посочат като местата в региона, с най-чести случаи на трафик на хора.

През летния сезон в Бургаски регион се случва и т.н. "вътрешен трафик". Хора от вътрешно на страната стават жертва на трафик с цел сексуална и трудова експлоатация.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/V-Pobeda-i-Gorno-Ezerovo-sa-nai-chestite-sluchai-na-trafik-na-hora-v-Burgasko-444076
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.