Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Запознаха деца в Поморие с древно японско изкуство
Автор: Екип Burgas24.bg 15:29 / 16.07.2013Коментари ()586
©
Децата от Общински детски комплекс Поморие сътвориха фигурки оригами. Техен учител бе културното аташе на посолството на Япония в България Ая Отаки. Тя пристигна вчера в Поморие, за да въведе децата от ОДК в древното японско изкуство.

С майсторски талант, децата направиха жерав от хартия. Те проявиха интерес към изкуството оригами, затова Ая Отаки им подари книга, показваща различни техники и всички необходими материали, за да изработват сами оригами.
На урока присъства и зам.-кметът на Община Поморие Илия Джингов. Той изрази радостта си, че децата от Поморие имат възможност да се запознаят с традициите на една култура, толкова различна от нашата.

Това бе третото посещение на Ая Отаки в Поморие. Тя посети града
©
по време на Световния семинар по японски бойни изкуства, който се проведе през април, а през миналия месец посети града заедно с японския посланик Негово Превъзходителство Такаши Коидзуми.

В знак на благодарност към японското посолство, за проявения към Поморие интерес, Ая Отаки получи картини и други произведения на изкуството, сътворени от децата от ОДК.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Zapoznaha-deca-v-Pomorie-s-drevno-yaponsko-izkustvo-443496
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.