Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Рейзи: Да питат кметовете на морските общини за Национален парк "Българско Черноморие"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:31 / 09.07.2013Коментари ()586
© Burgas24.bg
Решението за Национален парк "Българско Черноморие" трябва да се съгласува с кметовете на морските общини. Това каза кметът на община Созопол Панайот Рейзи.

"Как да подкрепя това решение понеже някой в Народното събрание е решил да взима някакви рушвети и да защитава някакви интереси. Стига вече с тези прибързани работи, които ги правят всичките правителства. Като искат да взимат едно решение да се консултират с нас кметовете и да решим какво да се направи. В крайна сметка, Законът за Черноморското крайбрежие засяга 10 общини, тези, които сме наредени на морето, нито отговаряме за София, нито за Пловдив, нито за Русе. Лично аз съм против всички тези прибързани предложения и становища. Не може да се цитира къде се намират дюните по Закона за Черноморското крайбрежие, а да не се съобразяваме къде е плажът", каза Панайот Рейзи.

"В закона е казано точно и ясно, че зона А е 20% и има определени параметри, а в зона Б до 200 м има едни параметри, над 200 м - други параметри. На някой, обаче не му било удобно, защото имало някаква екологична организация, която от някъде, по някакъв начин получавала пари. Аз съм против. Не може всеки да взима решения. Това правителство няма да го има след четири-пет месеца, а може и да го има, нямам нищо против правителството, но ще вземат едно решение, което следващите като дойдат ще трябва да го отменят. Защо трябва да правим толкова сложно всичко, заяви Панайот Рейзи.

Източник: Радио "Фокус"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Reizi-Da-pitat-kmetovete-na-morskite-obshtini-za-Nacionalen-park-Bulgarsko-Chernomorie-442208
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.