Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Представят нов Закон за МВР до 15 август
Автор: Екип Burgas24.bg 12:34 / 04.07.2013Коментари ()977
© Bulfoto
Нов Закон за МВР ще бъде представен до 15 август. Това обяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев при представянето на програмата на МВР в рамките на правителствената "Държавност, развитие, справедливост". С новия закон се предвижда да бъде намалена администрацията с 15%, промяна на нормативната база за работата на всички служби в МВР, нова организация на патрулната дейност, постоянни проверки на служителите за лоялност. По думите на вътрешния министър в момента действащият закон създава редица проблеми и затова трябва да бъде сменен.

Областните дирекции са юридически лица, като след гласуване на бюджета няма адекватни форми на контрол, които да позволяват да се следи каква част от средствата са изразходени, дали са изразходени целесъобразно и за какво точно. Главна дирекция "Национална полиция" не е в състояние да упражни контрол", обясни Йовчев.

Предвижда се създаването на инструкция за работа на органите до досъдебното производство, с което да се подобри извършването на разследвания. Министърът съобщи и че предстои изграждане на система за отчитане на резултатите на структурните звена на МВР. Ще има разместване във функционалните задължения в структурата на министерството.

Ще има и нормативни промени, които касаят преминаване на ГДБОП в структурата на ДАНС.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Predstavyat-nov-Zakon-za-MVR-do-15-avgust-441405
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.