Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
БАБХ-Бургас: Не си купувайте храна от търговци на плажа
Автор: Екип Burgas24.bg 15:17 / 01.07.2013Коментари ()1005
© Burgas24.bg
320 са проверените за миналата седмица обекти от търговската мрежа и заведения за хранене в региона, съобщи директорът на Областна агенция за безопасност на храните д-р Даниела Кепекова.

Проверени са 38 обекта на плажната ивица, както и лица извършващи търговия там. Общо 5 са съставените актове за административно нарушение, 3 от които са за продажба на храни на северния бургаски плаж. Останалите два акта са за неспазване на хигиенните норми в заведения за хранене.

Няма иззети и насочени за унищожаване хранителни продукти. Продажбата на храни от какъвто и да е произход е забранено на плажната ивица, от нерегистрирани обекти.

"Всеки, който купува от магазин има все пак гаранция, че храната се съхранява при някакви хладилни условия, а на плажната ивица, където освен царевица се продават още пици, гевреци, скариди, рискът е голям. Там може храната да се замърси, а освен това не се съхранява при нужните условия и това може да доведе до сериозни стомашно-чревни разстройства", предупреди д-р Кепекова.

Тя за пореден път апелира плажуващите да не си купуват храна от търговци на плажа.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/BABH-Burgas-Ne-si-kupuvaite-hrana-ot-turgovci-na-plazha-440881
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.