Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Несебърското Барби: Няма да протестирам гола
Автор: Екип Burgas24.bg 09:04 / 28.06.2013Коментари ()2010
© bgdnes.bg
Ивелина Прунова е родена в Несебър, зодия Близнаци. Завършила е ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", специалност "Психология". Тя е първата българка, на която преди 4 години холивудски продуценти предлагат 0 000 за двойничка на Памела Андерсън. Ивелина обаче отказала да подпише договора заради несъгласие с клаузи по него. Риалити героиня от "Милионер търси съпруга" с Христо Сираков. Носителка е на титлата "Мис Лошо момиче 2012" и е обявена за реалната плеймейтка №1 на конкурса "Плеймейт".

- Ивелина, включваш ли се в протестите срещу кабинета "Орешарски"?

- През последната седмица бях много заета и нямах възможност да изляза на улицата да се включа заедно с всички в протестите. Но подкрепям исканията, които се поставят пред политическия елит на България.

- Готова ли си тепърва да излезеш по улиците, за да изразиш недоволството си?

- Имам си своята гражданска позиция и съм готова да я отстоявам. Ако ме питате защо не съм всеки ден пред сградата на Министерския съвет в София, то това е, защото ангажиментите ми в момента са в съвсем друга част на страната.

- Какви действия да очакваме от теб?

- Участие в подобни протести и изказване на глас на мнението и исканията ми.

- Беше активна участничка в митингите в старата част на Несебър. Какво мислиш за хората, които сега са по площадите на България?

- Да, наистина бях активна участничка в протестите в Несебър, дори бях обявена за лице на протеста. Проблемите, които са натрупани през последните 20 години, не могат да бъдат решени само от една политическа партия. Трябва да участват всички - партии, лидери и гражданско общество. Забележително е, че младите и образовани хора са в основата на тези протести. Поставените искания за демократизация и прозрачност на управлението, за по-висок стандарт на живот, за нови работни места, за повече и по-качествени социални придобивки, за по-достоен живот на възрастните хора, за по-добри перспективи за развитие на младите нямат политически цвят. Става въпрос за морал в политиката и защита на човешкото достойнство.

- Появиха се информации, че от "Атака" плащат на хора да протестират. Би ли приела пари, за да протестираш гола например?

- Вече казах, че имам гражданска позиция и съм готова да я отстоявам. Посочих и начина, по който бих го направила. Това автоматично изключва такава постъпка. Да се излезе на протест срещу заплащане е абсолютно безпринципно и неморално поведение. Такова е характерно за "Атака".

- Какво мислиш за новото правителство?

- Не ми хареса особено начинът, по който беше избрано това правителство, но демонстрацията на парламентарната група на ГЕРБ не беше уместна. Що се отнася до настоящото правителство, то все още не е имало време да покаже резултати. Така че не мога да се произнеса за него положително или отрицателно. Това, което искам да видя, е реално работещ парламент, реално работещо правителство, които да осигурят сигурност и спокойствие в страната и възможност за работа и развитие както на всеки отделно взет гражданин, така и на бизнеса.

- Кой от новите министри и депутати ти харесва?

- Нека първо да се проявят като далновидни политици, а след това ще коментирам дали ги харесвам или не.

- Пламен Орешарски справя ли се като премиер?

- Имам усещането, че не се чувства особено сигурен в тази си роля. Показателен е фактът, че допусна такава груба грешка с избора на неподходяща кандидатура и това доведе до събитията през последните 10 дни.

- Какво трябва да се промени?

- Откъдето и да погледнем живота в България, виждаме проблеми. Във всички сфери - здравеопазване, образование, бизнес, социални дейности, доходи на населението, екология, енергетика. Няма област, в която да сме съизмерими с останалите страни от Европейския съюз.

- Живееш в Несебър, а не в София. Какво в града ти не ти харесва?

- В нашата община стоят същите проблеми както в цялата страна. Вярно е, че в Несебър са направени доста неща за визията на града и за удобството на гражданите и на гостите. Остават за решаване много болезнени въпроси - стои въпросът за целогодишната заетост на населението. Районът е изключително зависим от туризма, който е сезонна дейност. Проблеми възникват във връзка с презастрояването на целия регион. И трябва да отбележа, че най-големите незаконни обекти в Несебър не принадлежат на несебърлии. Крайно време е държавата да спре да показва мускули само на обикновените хора, както направи с гражданите на Несебър. Много болезнен е въпросът за запазването на дюните като защитена територия.

- Имаш ли време за личен живот и мъж до себе си покрай ангажиментите си напоследък?

- Наистина напоследък съм доста заета и нямам много време за личен живот и почивка. Предстоят ми снимките на есенно-зимната колекция на марката бельо, на която съм рекламно лице. Преди дни приключих снимките за корица на списание "Плейбой", което излиза след броени дни. Поканена съм да бъда специален гост в едно дамско риалити предаване - "Предизвикателството", където известни личности ще помагаме или ще саботираме мисиите на участниците, а аз ще имам честта да го открия. Ще живея 24 часа с телевизионния екип и се надявам с опита си от предишното риалити да помогна на момичетата, които ще се борят в това предаване. Това е изцяло дамски формат, в който се засягат женски теми. Предстоят ми и други неща, които все още не мога да коментирам. Общо взето, доста динамични дни преди ваканцията. Що се отнася до въпроса има ли мъж до мен - не желая да коментирам личния си живот.

- Ще си жури на конкурса "Мис Несебър". Какво е усещането да си от другата страна на барикадата вместо на сцената?

- Не за първи път ще съм жури в подобен конкурс. Благодаря на организаторите за оказаното доверие. Да съм утвърдено име означава и да поема съответните отговорности, особено когато става въпрос за събитие в Несебър. Вълнуващо е, когато си достигнал момента, в който можеш да бъдеш жури.

- Какво мислиш за фолкпевиците, които се нападат взаимно?

- Не искам да коментирам това тяхно поведение.

- Мислиш ли, че пеят, за да си намерят богати мъже?

- Това си е техен проблем.

- Ставала ли си свидетелка на масови мелета в дискотеки по морето? Какво кара мъжете да се държат така агресивно?

- Да, ставала съм. Мисля, че в основата на това е мъжкото съперничество в различни форми. Неволно и аз съм ставала причина за такива спорове, които са довеждали до сериозни конфликти.

- Като отидеш на заведение, мъжете често ли ти досаждат със свалки?

- Да, дори ми идва в повече мъжкото внимание.

- Най-тъпата свалка, която си чувала?

- Ох, много глупости съм чувала. В желанието си да ме впечатлят и да бъдат оригинални някои мъже стават смешни.

Източник: bgdnes.bg



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Neseburskoto-Barbi-Nyama-da-protestiram-gola-440352
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.