Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започна реализацията на проект "Новият полицейски лидер"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:30 / 21.06.2013Коментари ()960
©
В ОДМВР-Бургас и "Районен център 112 "се провеждат информационни срещи с ръководния и изпълнителски състав, на които психолози от група "Лаборатория Бургас"при Института по психология - МВР представят проект "Новият полицейски лидер". Той се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансиран от ЕС чрез Европейския социален фонд с приоритетна ос II "Управление на човешките ресурси" и подприоритет 2.2. "Компетентна и ефективна държавна администрация".

Проектът е със срок на изпълнение от 23.01.2013г. до 23.01.2015г. и има за цел подобряване и модернизиране на управленско-административния капацитет в МВР чрез актуализиране и усъвършенстване на познанията, стиловете и практиките на лидерство на средния ръководен състав в съответствие с ефективните управленски модели в организациите от сферата на сигурността.

В рамките на проекта ще бъдат проведени две изследвания със служители на МВР, в това число и от ОДМВР-Бургас и "Районен център 112 - Бургас". Първото има за цел анализ и ревизия на концепцията и практиките по набиране и кариерно развитие на персонала, а второто ще търси взаимозависимостта между упражнявания лидерски стил и вида/степента на мотивация и ефективността на екипите и служителите.

На база на резултатите от проучванията ще бъдат разработени три обучителни модула:

Модул 1 "Подбор и кариерно развитие", свързан с процедурите по планиране, подбор, оценка и кариерно развитие.

Модул 2 "Лидерски стил и мотивация", по теми от управленската практика (изграждане и управление на екипи, управление на ресурси, лидерски стилове и мотивация).

Модул 3 "Психологични аспекти на управлението при разследването на криминални престъпления и овладяването на кризи", насочен към повишаване на общата и специализирана психологична подготовка при разследване на криминални престъпления и овладяване на критични инциденти, както и повишаване на компетентността при съпътстващите управленско-административни процедури.

Обученията в хода на изпълнението на проекта ще обхванат целия среден ръководен състав от МВР. В ОД МВР Бургас те ще се осъществяват от екип психолози от Института по психология на МВР и от група "Лаборатория Бургас", като обучаемите ще получат системни практически знания и умения за ефективно реализиране на основни лидерски и мениджърски функции и задължения, а интерактивният формат на обучение гарантира бързото и трайно усвояване на знанията и тяхната приложимост.

Бенефициент на проекта е Институтът по психология - МВР.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zapochna-realizaciyata-na-proekt-Noviyat-policeiski-lider-439148
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.