Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаска кондукторка пострада при инцидент в автобус
Автор: Екип Burgas24.bg 16:33 / 20.06.2013Коментари ()1142
©
Кондукторка в градския транспорт на Бургас е пострадала вчера, съобщи управителят на общинския превозвач Бургасбус - инж. Петко Драгнев.

Около 9.30 ч. по ул. "Христо Ботев", около Държавна опера, пред автобус 12А внезапно е изскочил пешеходец и за да избегне удара шофьорът рязко е натиснал спирачка. Жената през това време е таксувала пътници и не е могла да запази равновесие, паднала и си ударила главата. Служелката е в болница като е оставена за наблюдение. От пътниците никой не е пострадал. Пешеходецът е пресичал абсолютно неправомерно.

Инж. Драгнев каза, че подобни инциденти е имало с контрольори и пътници, но в ситуация, в която трябва да се избегне удар, шофьорът реагира инстинктивно.

"Призовавам пешеходците и тези с коли, да имат предвид, че автобусите превозват пътници и трябва да се отнасят с необходимото уважение", каза инж. Драгнев.

По думите му в момента вътрешноградските линии на Бургас са най-добрите в цялата страна след реализацията на проекта за Интегриран градски транспорт. Новите автобуси, които се движат в града са комфортни и с климатици. Това не е останало незабелязано от пътници, които хвалят услугата.

Драгнев не скри, че има и такива, които недоволстват, но главно срещу по-малкото места в новите соло автобуси или пък срещу разписанията, но болшинството са доволни.

Предстои община Бургас да обяви търг за избор на фирма, която да се ангажира с безкондукторното таксуване в градските линии.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaska-konduktorka-postrada-pri-incident-v-avtobus-438986
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.