Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Консулът на Украйна се увери, че пострадалите деца са добре
Автор: Екип Burgas24.bg 11:06 / 19.06.2013Коментари ()1344
©
Снощи генералният консул на Украйна във Варна Ирина Дмитренко пристигна в МБАЛ-Бургас, за да се увери на място какво е здравословното състояние на седемте деца, хоспитализирани с леки изгаряния по ходилата. След разговора си с началника на Второ отделение по обща хирургия, д-р Васил Керанов и със самите деца, консул Дмитренко се увери, че за тях са положени всички необходими грижи, чувстват се добре и вероятно днес или утре ще бъдат изписани.

Момичетата са от танцов състав от Украйна. Те пострадаха на 17 юни по време на детски фестивал в Несебър, докато танцували на гореща сцена. Малко след изпълнението общо 22 деца бяха докарани в Бургаската болница с лека степен на изгаряне и мехури по краката. Лекарите веднага обработиха раните им и ги превързаха, като оставиха за наблюдение само тези в по-сериозно състояние.

"Най-важно е родителите на децата да са спокойни", каза консулът на излизане от отделението, където са настанени момичетата. Тя разговоря с ръководителката им и с всяко едно от тях, пита ги как се чувстват и се свърза с част от родителите им по телефона.

Д-р Керанов представи в детайли какво лечение е предприето и увери, че за здравето на малките танцьорки няма опасност.



Още по темата: общо новини по темата: 2
19.06.2013 »
18.06.2013 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Konsulut-na-Ukraina-se-uveri-che-postradalite-deca-sa-dobre-438666
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.