Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Норвежката брегова администрация посети бургаското пристанище
Автор: Екип Burgas24.bg 12:07 / 17.06.2013Коментари ()1044
©
Представители на Норвежката брегова администрация (Norwegian Coastal Administration) и на Агенцията за устойчиво развитие и евроинтеграция - Екорегиони (АУРЕ), на Агенция "Иновация Норвегия" се срещнаха с изпълнителния директор на "Пристанище Бургас" ЕАД, г-н Диян Димов и екип на ДП "Пристанищна инфраструктура".

Повод за посещението е разработването на проектно предложение в партньорство между ДП "Пристанищна инфраструктура" и Норвежката брегова администрация за изграждане на мониторингова и информационна система в региона на Черно море по аналог на норвежката Barentswatch. Основната цел на проекта, който по аналогия носи работното название "BalkanWatch" е изграждане на система за наблюдение на морските и крайбрежни територии по черноморието и по поречието на река Дунав.

ДП "Пристанищна инфраструктура" кандидатства за финансиране по програма "Иновации за зелена индустрия" (Green Industry Innovation) - една от схемите, осъществяващи се в рамките на Норвежкия финансов механизъм за периодa 2009-2014 г., на база на Меморандум за разбирателство относно изпълнението на финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. между Република България, Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия.

По време на проведената в "Пристанище Бургас" ЕАД работната среща изпълнителният директор на порта Диян Димов запозна норвежките партньори с технологичните и техническите характеристики на порта, както и с неговия капацитет и бъдещо развитие.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Norvezhkata-bregova-administraciya-poseti-burgaskoto-pristanishte-438285
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.