Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Чехия арестуваха високопоставени политици от управляващата партия
Автор: Екип Burgas24.bg 08:56 / 14.06.2013Коментари ()502
©
Ключови арести на няколко високопоставени политици в Чехия са извършени в нощта срещу четвъртък в рамките на мащабна полицейска операция от службата за борба с организираната престъпност. Информацията бе оповестена от чешки медии, които уточняват, че все още не са известни официалните причини за задържането.

Според данни на местните медии задържаните са близки до партията на премиера Петр Нечас. Електронното издание на вестник "Днес" съобщава, че сред задържаните са действащият началник на кабинета на премиера Нечас, Яна Нагиова, бившият председател на парламентарната група на партията в чешкия парламент Петр Тлучор, както и бившият министър на земеделието Иван Фукса. Публикациите допълват, че сред арестуваните са и бившият заместник-министър на здравеопазването Марек Снайдр, бившият директор на военното разузнаване Ондрей Паленик и директорът на държавните железници Роман Бочек.

Изданието твърди, че информацията му е от сигурен и добре информиран източник, според когото операцията е била подготвяна отдавна. Говорител на чешката полицейска служба за борба с организираната престъпност е отказал да коментира информацията, защото операцията все още продължава. Според чешките медии полицейската акция е започнала в полунощ в сряда в сградата на правителството в Прага. По данни на агенция Ройтерс, полицейската операция се провежда в Министерството на отбраната, общината на град Прага, както и провинциални вили и къщи, свързани с политиците.



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/V-Chehiya-arestuvaha-visokopostaveni-politici-ot-upravlyavashtata-partiya-437699
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.