Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Фестивал на науката ще се проведе в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:43 / 12.06.2013Коментари ()768
На 26 и 27 септември 2013г. в КЦ "Морско казино" и на открито в Морската градина в Бургас ще се проведе фестивал на Науката по Проект "Науката в Югоизточна Европа" - SEE SCIENCE.

Участие във фестивала ще вземат изпратилите предложения в конкурса "Море от наука" бургаски училища, Университет "Проф.д-р Ас.Златаров", както и гости от други страни. Между тях се отличиха опитите и експериментите в областта на физиката, химията, биологията и информационните технологии, изпратени от ГПНЕ "Гьоте", ГЧЕ "В.Левски", ПГЕЕ "К.Фотинов", СОУ "Св.Св.Кирил и Методий", ГПАЕ "Гео Милев", СОУ "Епископ Константин Преславски", Общински детски комплекс, както и основните училища от общината - ОУ "В.Априлов", ОУ "Л.Каравелов, ОУ "В.Левски" от кв.Горно Езерово и индивидуални участници.

В събитието ще участват и всички партньори по проекта от Унгария, Италия, Австрия, Гърция, Словакия и Румъния. Най-иновативните проекти ще бъдат наградени по време на фестивала.

Фестивалите на науката SEE SCIENCE са едно уникално събитие, което се провежда за първи път в България и зарежда с много енергия и знания всички участници и гости. Община Бургас взе участие в учебно посещение на Научния фестивал в Любляна, където на открито бяха проведени оригинални експерименти във всички сфери на науката.
С провеждането на фестивала Община Бургас продължава целенасочената си работа към повишаване на интереса към науката, иновациите и високотехнологичните изследвания както на младите, така и на широката общественост.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Festival-na-naukata-shte-se-provede-v-Burgas-437421
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.