Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Граждански организации също против голотата по плажовете
Автор: Екип Burgas24.bg 14:02 / 08.06.2013Коментари ()10321
©
Граждански организации синтезираха проблемите, които те съзрат в частично или напълно голите тела по плажовете в Бургаска област. Те изпратиха до Burgas24.bg тяхното становище, което ние ви предлагаме да прочетете без съкращения и редакторски промени:

Като специалисти, работещи в областта на психичното здраве и като представители на различни прослойки и групи на българското общество, искаме да изразим своето дълбоко безпокойство относно излагането на частично или напълно голи тела на откритите плажове в Бургаска област.
Изхождайки от загрижеността за благоденствието на децата и семействата, ние заявяваме, че нерегламентираното излагане на голи и полуголи тела:
- Оказва деструктивно влияние върху децата. Излагането на открити интимни части на обществени места води до ранна сексуализация на децата и до нарушения в тяхното сексуално поведение .
- Деформира възприемането на жените предимно като сексуални обекти, а не като пълноценни личности;
- Води до психосексуални дисфункции, като еректилни дисфункции и донжуанизъм при мъжете и месалинизъм при жените, неспособност на полова възбуда от партньора и възникване на необходимост от непрекъснато подновяване на сексуалните стимули (партньори);
- Намалява либидото, тъй като интензивната сексуална стимулация от голи тела по плажовете води до десензибилизиране на мозъчните области, произвеждащи невротрансмитера допамин, свързан със сексуалния живот.
- Създава предпоставки за сексуални престъпления (изнасилвания, сексуални злоупотреби);
- Насърчава воайорството;
- Допринася за развитието на психосексуално разстройство - ексхибиционизъм;
- Подтиква към мастурбация в общесвено място (вече има сигнали за такава практика на плажа в гр. Бургас).
Чрез поверената ви от народа власт, ние ви призоваваме:
- Да спазите правото на децата да почиват на плажовете в една безопасна за тяхното психично развитие среда;
- Да подкрепяте семейната институция чрез ограничаване на факторите, които действат деструктивно за брака (разголените тела на плажа е безусловно такъв фактор);
- За тези, които практикуват туристически нудизъм можете да предоставете за тази цел специално отведено място със специални табели, така че родители с децата си които имат право на почивка да не бъдат подлагани на стрес.
Във връзка с гореизложеното, ние ви призоваваме да приложите всички необходими мерки за издаване забрана и налагане на глоби за излагането на полуголи и голи тела на обществените плажове в Бургас и областта, за да може те отново да се превърнат в привлекателно място за почивка на българските и чуждестранни семейства. С тези си действия Вие ще спомогнете за увеличаване притока на семейства с деца, а оттам и за увеличаване на икономическото благосъстояние на града и неговите жители.


С уважение:
1. Петър Василев Вълков, клиничен психолог, Граждански форум за защита на детето и семейството;
2. Иван Вълков, теопсихолог, председател на Фондация Светлина на Балканите;
3. Стоян Георгиев, семеен терапевт, председател на Асоциация Общество и ценности.




Още по темата: общо новини по темата: 4
06.06.2013 »
31.05.2013 »
28.05.2013 »
25.05.2013 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Grazhdanski-organizacii-sushto-protiv-golotata-po-plazhovete-436751
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.