Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Посланикът на Унгария в Бургас: Унгарските туристи се завръщат трайно по Южното Черноморие
Автор: Екип Burgas24.bg 15:25 / 07.06.2013Коментари ()984
©
"Унгарските туристи се завръщат трайно по Южното Черноморие. 100 000 са почивали в България миналата година, като 85 % от тях са избрали курорти в бургаски регион". Това заяви посланикът на Унгария у нас Н.Пр. Андраш Клейн, по време на среща с кмета на Бургас Димитър Николов.

Според дипломата увеличението е повече от обнадеждаващо, тъй като след 90-те години за дълъг период от време броят на унгарските туристи, летували в страната ни, не е надвишавал 8000 - 9000 годишно.

"Въпреки че България не се рекламира ефективно на унгарския пазар, паралелно нарастват и резервациите през туроператори и самостоятелните пътувания до черноморските курорти", допълни Н.Пр. Андраш Клейн.

Кметът Николов потвърди, че традиционните за региона унгарски туристи предпочитат да почиват в малки семейни хотелчета на юг - в Созопол, Приморско, Царево и Китен.

Градоначалникът не скри удовлетворението си от факта, че между 40-50 % от унгарците, посетили с ваканционна цел наши курорти, се завръщат отново тук след 2-3 години.

Според Николов пускането на редовна линия от Будапеща до Бургас ще допринесе за увеличението на туристите от Унгария.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Poslanikut-na-Ungariya-v-Burgas-Ungarskite-turisti-se-zavrushtat-traino-po-Yuzhnoto-Chernomorie-436643
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.