Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пак хаос в ОбС
Автор: Екип Burgas24.bg 13:49 / 28.05.2013Коментари ()1639
Молбата на Атанаска Николова да не се използва трибуната на Общинския съвет за агитации и квалификации взриви залата на Общински съвет - Бургас и председателят обяви почивка. В залата се възцари пълен хаос от изказвания от място на съветници от БСП и НФСБ. Молбата на зам.-кмета дойде, когато се дебатираше дали да се закупят 22 тролея за обновяването на тролейбусния транспорт в града.

Преди това се разрази голям дебат относно издаването на запис на заповед на МРРБ във връзка с изпълнението на проекта за Интегриран градски транспорт. Директорът на общинската дирекция "Евроинтеграция" Руска Бояджиева отговори на въпроси от Георги Дражев от НФСБ и Евгений Мосинов от БСП, които поискаха да знаят какво се случва с останалите записи на заповеди, колко са изхарчените до момента пари по този проект, за какво и как са похарчени.

Бояджиева отговори, че договорите за автобуси са два и са разплатени до момента. Те са за около 30 млн. лева без ДДС за 67 автобуса. Друго плащане е за изготвяне на технически инвестиционни проекти за около 1,2 млн. лв., от които са разплатени 80%. Тя уточни, че проектите са готови, но окончателните плащания се правят с разрешенията за строеж. Това разрешение не би било възможно без градоустройствените процедури, които в момента продължават.

Валентин Касабов каза, че въз основа на Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС за България (ИСУН), проектът е спрян заради некоректна обществена поръчка. Зам.- кметът по европейските политики Атанаска Николова категорично заяви, че проектът не е спрян, а тази информация в системата не е актуализирана.

"Този проект е изключително успешен и дейностите по него са нужни, за да се развива градът", каза Николова от трибуната.

Тъй като времето за дебат бе изчерпано съветниците преминаха към гласуване и решението бе прието. Съветниците гласуваха предложението на кмета Димитър Николов за купуване на имот 619 кв. м за изграждане на източна районна артерия в к-с "Меден рудник". След одобрението на съветниците там ще се изгради т. нар "вътрешноградска магистрала", част от проекта за Интегриран градски транспорт.

Това бе една от точките които кметът входира допълнително и настоя да се гледа днес, за да не се забави изпълнението на проекта.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Pak-haos-v-ObS-434788
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.