Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Служители на пристанището: Съкращават масово! Шефовете: Няма такова нещо
Автор: Екип Burgas24.bg 16:36 / 23.05.2013Коментари ()1373
©
Не са постъпили уведомления в регионалната служба на Агенцията по заетостта за масови уволнение в пристанище -Запад в Бургас. Това съобщи директорът на службата Пенка Кирилова. Питането бе във връзка с информация от служители на пристанището, че там в момента масово се съкращават хора.

Кирилова обясни, че законът изисква при съкращаване на 30 работни места да се уведомяват службите, но най-вероятно след като няма такова уведомление от ръководството на пристанището са се съобразили с това условие. Няма масови уволнения. Това каза изпълнителният директор на концесионната част от порта кап. Жорж Дерелиев.

По думите му, в пристанището е имало оптимизация на персонал, който е бил прехвърлен по условията на концесионния договор.

"Това са работници, които не са пряко ангажирани с товаро-разтоварните дейности на пристанището. Става дума за административни звена. 28 са закритите работни места", обясни Дерелиев.

Той допълни, че същевременно са били назначени нови 60 работници, които да се грижат за охраната на пристанищния район.

"Това са кадри, ангажирани с прекия работен процес", каза Дерелиев. Към момента Пристанище - Запад обработва насипни, генерални и наливни товари. През порта преминават и контейнери.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sluzhiteli-na-pristanishteto-Sukrashtavat-masovo-Shefovete-Nyama-takova-neshto-434163
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.