Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Млади бургазлии се учат как да бъдат успешни комуникатори
Автор: Екип Burgas24.bg 14:24 / 26.04.2013Коментари ()696
©
В рамките на един ден Сдружение "Младежки Глас" осъществи две обучения за младите хора от Бургас. Идеите на толстоизма в българската педагогическа мисъл бяха представени на студентите от университетския преподавател проф. Маргарита Терзиева. Лекторът запозна аудиторията с цялостната система от философски, религиозни, социално-икономически, естетически и педагогически идеи в толстоизма, които намират широко разпространение в България през първата половина на XX век. Приносът на българските педагози толстоисти в развитието на възпитанието в дух на ненасилие, търсейки баланса между умствения и физически труд, въвеждането здравословен и природосъобразен начин на живот обхвана в лекцията си професора и доктор на педагогическите науки. Обучението се осъществи от клуб "Entertainment" към Сдружение "Младежки Глас" - България, финансирано по проекта МИКЦ - Бургас "Гласът на младите" по Националната програма за младежта към НЦЕМПИ, и с подкрепата на Център за кариерно развитие към Университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Второто обучение засегна темата за уменията при комуникация и успешното говорене пред публика, организирано от клуб "Медия и общество" част от сдружението. "Посланията, правилното поведение пред средствата за масова комуникация и определеният комплекс от знания са в основата на успешното представяне" сподели Росен Петров - преподавател по комуникации. Пред младите хора той разгърна основни практически правила за работа с масмедиите. От обучението младежите научиха, че при интервю е необходимо да имат добър външен вид, да владеят реториката и правоговора с цел успешно представяне пред публиките. Лекторът сподели, че при следващата покана от клуб "Медия и общество" ще организира практическо обучение за представяне пред камера.

Двете обучения са част от десетките мероприятия на Сдружение "Младежки Глас" - България насочени към желанието на младите хора да се развиват.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Mladi-burgazlii-se-uchat-kak-da-budat-uspeshni-komunikatori-429542
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.